Двама климатични активисти са изправени пред съдебно преследване, след като

...
Двама климатични активисти са изправени пред съдебно преследване, след като
Коментари Харесай

Арестуваха климатични активисти в Германия, попречели на спасителна акция

Двама климатични деятели са изправени пред правосъдно гонене , откакто проява на автомагистрала в Берлин забави реакцията на службите за незабавна помощ на тежко пътнотранспортно произшествие , заяви полицията в немската столица, представена от Ройтерс.

Мъжете, на възраст 59 и 63 години, са упрекнати в възпрепятстване на лица, оказващи помощ, сподели представител на полицията пред Ройтерс, потвърждавайки известие в локалния вестник Berliner Zeitung.

Двамата протестиращи са се били залепили за знак на градския аутобан номер 100 в понеделник, добави представителят.

Превозно средство на пожарната, което е бързало да помогне на тежко ранен велосипедист, е блокирано в запушване вследствие на това и се е забавило да стигне до местопроизшествието, съгласно управляващите.

Велосипедистът, прегазен от камион бетоновоз, е в реанимация след конфликта.

През последните месеци протестиращите от групата Last Generation започнаха акции, като се залепваха по пътищата в Берлин и други немски градове, настоявайки за по-строги ограничения за битка с изменението на климата, в това число въвеждането на ограничаване на скоростта по немските автомагистрали.

В понеделник канцлерът Олаф Шолц прикани протестиращите да вземат поради сигурността на другите , когато показват мнението си.

Припомняме, че друга група климатични активсти Just Stop Oil (Просто спрете петрола) организира няколко акции, при които.
 Екоактивисти отново се вихрят в музей - заляха с картофено пюре картина на Моне
Екоактивисти отново се вихрят в музей - заляха с картофено пюре картина на Моне

Настояват за прекъсване на потреблението на изкопаеми горива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР