Двама кандидати за попълване на управителния съвет на фондация Пловдив

...
Двама кандидати за попълване на управителния съвет на фондация Пловдив
Коментари Харесай

Тотев с двама фаворити за Пловдив 2019

Двама претенденти за попълване на управителния съвет на фондация " Пловдив 2019 " ще предложи на днешната сесия на Общинския съвет групата на ГЕРБ. И двамата са дали единодушието си. Единият е ректорът на Медицинския университет проф. доктор Стефан Костянев, вторият е Христо Гюлев, притежател на един от известните хостели в Стария град, заяви през вчерашния ден кметът Иван Тотев.

Градоначалникът акцентира, че Управителният съвет на " Пловдив 2019 " се употребява с огромен престиж. Двамата претенденти са известни хора в града и са дали единодушието си да оказват помощ за подготовката на Европейска столица на културата. Достатъчно са известни, употребяват се с почитание и са потвърдили, че могат да бъдат потребни за града, разяснява кметът. Общинските съветници също могат да дават свои оферти за Управителния съвет.

Скулпторът и художник Жорж Трак ще бъде препоръчан от " Кауза Пловдив ". От " Съюз за Пловдив " са номинирали издателя Манол Пейков, който беше в управлението на " Пловдив 2019 " от самото основаване и неотдавна, без да има спор, болшинството в Общинския съвет го освободи. " В предлагането ни за Манол Пейков няма нищо политическо. Това е въпрос на морал и достолепие. Никой не трябва да бъде упрекван без съображение, а в тази ситуация се хвърля тиня и по самата фондация ", разяснява шефката на " Съюз за Пловдив " Дани Каназирева.

Свободните места в управителния съвет са четири, откакто преди два месеца оставки подадоха " ветераните " на фондацията Пенка Калинкова, Любозар Фратев, Мариана Чолакова и Милена Чакандракова. Те не бяха съгласни с метода, по който градът се приготвя за културната столица през 2019 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР