Двама кандидати за кметове – на монтанските села Габровница и

...
Двама кандидати за кметове – на монтанските села Габровница и
Коментари Харесай

Край на играта! Мераклиите за кметове на Габровница и Лехчево сами се отказаха от дела в Административния съд в Монтана

Двама претенденти за кметове – на монтанските села Габровница и Лехчево, които апелираха по правосъден ред резултатите от вота, сами са се отказали от делата.
Административният съд в Монтана остави без разглеждане жалбата на Пламен Ананиев, претендент за кмет на Габровница, против резултатите от локалните избори на 27 октомври. Магистратите прекратиха производството по делото, тъй като неговата тъжба е неприемлива.
Той бе кандидат-кмет на Габровница от коалиция НДСВ/ Движение за права и свободи, Новото време. На първи тур вота завоюва Борис Цветков, като единствено с един глас той мина бариерата от 50%.
Със свое предписание от 5 ноември съдът е дал инструкции Ананиев да показа доказателства за качеството си на претендент за кмет, да уточни телефон или електронен адрес за връзка, да посочи подписалите жалбата в какво качество са я парафирали. Ананиев не извършил разпорежданията и още същия ден категорично декларирал, че отдръпва импортираната тъжба и моли делото да бъде прекъснато.
Съдът отхвърли като неоснователни и жалбите на трима кандидат-съветници от Монтана. В тях те показали, че в деня на вота са осъществявани редица нарушавания на изборния развой, довели до незаконност на крайния акт на ОИК - решението, с което е разгласен изборния резултат. Посочили също, че има нарушавания при броенето на бюлетините и че членовете на СИК са получили закани, по тази причина не са отразили изключително мнение в протоколите. Жалбоподателите са получили по-малко от 7% от гласовете подадени за тяхната листа, заради което са запазили първичните си места и не са определени за общински съветници, прецизират магистратите.
Отказал се е от по-нататъшно обжалване на резултатите и претендентът за кмет на Лехчево Иван Тодоров, повдигнат от Съюза на свободните демократи. Той изискал ръчно броене на подадените бюлетини, само че то не е в пълномощията на съда. Според магистратите, няма никакво съображение за наново преброяване, защото не са регистрирани възражения и тъжби с изключително мнение от страна на членовете на СИК, не са отразени и в протокола на ОИК- Бойчиновци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР