Двама журналисти са били арестувани в Азербайджан, според техните адвокати,

...
Двама журналисти са били арестувани в Азербайджан, според техните адвокати,
Коментари Харесай

Азербайджан арестува двама журналисти, разследващи политическа корупция

Двама публицисти са били задържани в Азербайджан, съгласно техните юристи, откакто тяхната медия неотдавна разгласява поредност от отчети, разглеждащи благосъстоянието на високопоставени държавни чиновници и фамилията на Президентът Илхам Алиев.

Севиндж Вагифгизи, основен редактор на частната Abzas Media, беше задържана и домът й беше претърсен във вторник, сподели нейният юрист и Abzas Media.

Продължете да четете < /h2> лист от 4 детайла Азербайджан арестува някогашен върховен министър на Карабах, защото изселването надвишава 50 000

Азербайджан би трябвало да разреши на етническите арменци да се върнат в Нагорни Карабах: съд на Организация на обединените нации „ Те ни убиха, по какъв начин можем да живеем с тях в мир?' Арменският министър председател се надява на спокойно съглашение с Азербайджан " през ​​следващите месеци " завършек на списъка

Ден по-рано полицията арестува и Улви Хасанли, шеф на същата медия, по обвиняване в „ контрабанда на задгранична валута “.

Хасанлъ не се призна за отговорен по обвиняванията, за които може да получи 12 години затвор, сподели неговият юрист Зибейда Садигова.

Абзас Медия заяви, че Хасанли е бил изправен пред „ нечовешко отношение “, до момента в който е бил в ареста, в това число е бил удрян с юмруци и ритници от чиновници, които са го питали за следствията му за корупция.

Междувременно полицията нахлу в офиса на медията в Баку и изгони публицисти, опитващи се да документират обиска извън, демонстрират фрагменти от Abvas Media.

Абзас Медия е една от дребното самостоятелни медии, останали в Азербайджан след съвсем десетилетна акция против самостоятелни медии и групи за правата на печата, сподели Комитетът за отбрана на публицистите.

Задушаване на противоречие

Наталия Нозадзе, откривател на Южен Кавказ от правозащитната група Amnesty International, сподели, че карцерът на Хасанли „ се вписва в модел на критици, задържани от управляващите, с цел да задушат тяхното противоречие “.

Тя сподели, че Хасанли „ самоуверено е разобличил изказванията за корупция на високо равнище в Азербайджан и е отразявал сериозни въпроси от публичен интерес “ и че в предишното той е „ изправен пред нееднократен тормоз от страна на държавното управление “.

Признаците на противоречие постоянно се посрещат с твърда реакция на държавното управление в Азербайджан, богата на сила нация, от дълго време ръководена от династията Алиев.

През юли Азербайджан арестува известния политически икономист и цивилен деятел Губад Ибадоглу по обвинявания в разнообразни финансови закононарушения, които той отхвърли.

Той сподели, че наказателното му гонене е възмездие за разкриването на корупцията на високо равнище в Азербайджан.

Amnesty International съобщи, че Ибадоглу има обилни здравословни проблеми и животът му е в заплаха „ заради несигурни условия в пандиза и отвод от съответно опазване на здравето “.

Правителството на Алиев, който ръководи страната с желязна ръка от 2003 година, откакто наследи татко си Хейдар, от дълго време е изправено пред интернационална рецензия за неприятните демократични резултати на страната.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР