Двама журналисти и един адвокат са били отведени за снемане

...
Двама журналисти и един адвокат са били отведени за снемане
Коментари Харесай

Двама журналисти и адвокат са били задържани в Радомир по време на журналистическо разследване

Двама публицисти и един юрист са били отведени за снемане на пояснения в РПУ Радомир, до момента в който провеждали журналистическо следствие, изясни шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов. Единият от тях е Димитър Стоянов от проверяващия уебсайт „ Биволъ “. Другият е румънски публицист, оповестява БНР.

Всичко стартира, когато публицистите подават сигнал с непотвърдена информация до ГДБОП за това, че компания в региона на Перник и Радомир се готви да гори секретни документи.

ГДБОП стартира следствие по случая.

„ Беше получен журналистически сигнал за осъществяване на дейности, които ще прикрият корупционни закононарушения. Имам поради заличаване на материали, които са свързани с публични поръчки. Създадохме нужната организация за инспекция на тази информация и във вчерашния ден на територията на град Перник, при осъществяване на оперативно-издирвателни мероприятия от ГДБОП и Областна дирекция – Перник в региона, където се унищожаваха такива материали, бяха арестувани три лица, които в следствие се показаха – две от тях, че са публицисти, едно от тях, че е юрист. Бяха отведени в РПУ за определяне на тяхната идентичност и откакто беше открита самоличността, им бяха снети пояснения какво вършат в региона. Същите бяха освободени “, сподели основен комисар Спиридонов. Той отхвърли да назове коя е компанията и за коя тъкмо социална поръчка става въпрос, защото по случая предстоят още разпити и изясняване на условия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР