Двама жители на Казанлък са задържани в хода на спецакция

...
Двама жители на Казанлък са задържани в хода на спецакция
Коментари Харесай

Рекетьори от Казанлък искат 20 000 паунда от ресторантьор, арестуваха ги

Двама поданици на Казанлък са арестувани в хода на спецакция след получен сигнал за рекет над завърнал се от Англия мъж. 36-годишният получавал закани за ликвидиране и трябвало да изпрати на мъжете 20 000 английски паунда.

Криминално проявените Мирчо Николов /37/ и Пламен Добрев /38/, които до неотдавна работели за частна охранителна компания в Града на розите били закопчани към обяд на 24 април до момента в който излизали от вкъщи на Смаил Смаилов в село Бузовград, написа "Монитор ".

На 17 април 36-годишният бил посетен от Николов и Добрев, като получил опасност за живота и имуществото си, в случай че не им наброи крупната сума, равняваща се на над 45 бона родни лв.. Тормозът траял близо седмица. Рекетьорите посетили още два пъти дома на мъжа в Бузовград, където живеели родителите му и завърналата се с него от Англия щерка.

На 23 април бузовградчанинът се свързал с полицията и разказал за перипетиите си. На идващия ден той приел рекетьорите и им наброил "първата вноска " с ангажимента, че до само че няколко дни ще им се "доиздължи ".

"Даже не знаех, че Смаил се прибрал, научих го като стана ясно, че са арестувани някакви бабаити, които го тормозели. Изненадани сме всички, жертвата от години не е в България, дълго време ги нямаше и родителите му.Помним го като юноша, в никакъв случай не е правил някакви бели, не е влизал в спор ", разяснява кметът на Бузовград Михаил Янушев.

Извършени са огледи на местопроизшествието, както и на автомобил. Разпитани са очевидци, в това число и пред арбитър. Назначени са експертизи и са събрани писмени доказателства, в четвъртък е импортирано искане за налагането на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на рекетьорите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР