Двама граждани на Нигерия са задържани след като незаконно се

...
Двама граждани на Нигерия са задържани след като незаконно се
Коментари Харесай

Руски граничари хващат все повече мигранти през арктически маршрут към Норвегия

Двама жители на Нигерия са арестувани откакто нелегално се пробват да пресекат границата с Норвегия, оповестява " Северпост ". Според съветската работа " Гранична защита " арестуваните са упрекнати в " опит за нелегално прекосяване на държавната граница на Руската федерация ", което значи до шест години затвор.

Не е ясно къде тъкмо са арестувани двамата нигерийци. Арестите са скоро откакто съветски граничари задържаха група от Сенегал, също на път към Норвегия.

Броят на случаите на нелегално прекосяване на границата се е нараснал през последните седмици. През първите дни на август са хванати двама индийски жители. Преди това са арестувани две групи от нигерийци, оповестява " Б-порт ". Поне една от групите е спряна в Печенга, съветската гранична област до Норвегия.

Границата сред Русия и Норвегия е с дължина 196 км и е основно през реки и планински терени. От съветската страна има двойна ограда със датчици. През последните години двете страни вършат огромни вложения в наблюдаване на границите.

През март тази година съветските гранични чиновници задържаха двама сирийци, откакто са минали през двойната ограда. Не е известно за сполучливо нелегално секване на границата сред страните през последните години.

Норвежкият граничен комисар Роджър Якобсен разяснява, че не е осведомен за последните случаи на опит за прекосяване на границата, само че е убеден, че съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) " държи под зорко око границата в полза на двете страни ".

" Много съм удовлетворен от професионалната работа и разговор с съветския комисар ", изяснява Якобсен.

През есента на 2015 година към 5 500 мигранти напущат Русия и влизат в Норвегия на граничните контролно-пропускателни пунктове Борисоглебск-Сторског, по този начин нареченият " маршрут на арктическите мигранти ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР