Двама граждани на Нигерия бяха арестувани във връзка с клонирането

...
Двама граждани на Нигерия бяха арестувани във връзка с клонирането
Коментари Харесай

Нашенец в комбина с нигерийци забогатя лесно, но бързо го закопчаха

Двама жители на Нигерия бяха задържани по отношение на клонирането на ATM карти и 37 клонирани дебитни и кредитни карти, 10 празни карти с електронен чип, наред с другите неща бяха възобновени, написа SifyMews.

Екип от отряда за битка с кражбите на коли (AATS) на 12 декември арестува обвинения, разпознат като Олуватоин Айсяь Адевале (46) Носа Тони Лавани (43).

„ Полицията възвърне 37 клонирани дебитни, кредитни карти, 10 празни карти с електронен чип, един преносим компютър, един читател за магнитна лента и устройство за писане, три електронни устройства с прикачена батерия и камера, 2 паспорта с друго име и номера на паспорти, носещи фотоси на Олуватоин “, се написа в публично изказване.

„ Български жител, назван като Ерис се занимавал с кражба на данни от дебитни и кредитни карта, като поставял скимиращи устройства и скрити камери в банкомат и след декодиране на номера на банкомата той изпраща тези данни на Олуватоин, с цел да сложи тези данни на други дебитни карти “, се споделя в известието.

След това те изтегляли парите от тези клонирани дебитни и кредитни карти. Разследването към момента продължава.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР