Двама фенове на Уулвърхемптън били отстранени, а впоследствие и арестувани

...
Двама фенове на Уулвърхемптън били отстранени, а впоследствие и арестувани
Коментари Харесай

Двама фенове арестувани за хомофобски скандирания в Англия

Двама почитатели на Уулвърхемптън били отстранени, а след това и задържани от полицията в Съсекс за хомофобски викания по време на равенството като посетител на Брайтън 2:2 в неделя, оповестиха от двата клуба.

Въпреки акцията в поддръжка на хората с друга полова ориентировка, хомофобията продължава да бъде голям проблем по терените в Англия.

Инцидентът се случва в интервал, в който тимовете от Висшата лига честват акцията Rainbow Laces, която поддържа хората с друга полова ориентировка (ЛБГТ). Стюардите се погрижили провинилите се лица да изоставен „ Амекс Стейдиъм “, откакто получили сигнал за обидите и двамата били задържани от полицията отвън спортното оборудване.

„ Тъжно и депресиращо е, че още един път би трябвало да адресираме демонстрация на дискриминация. Преди началото на мача показахме голяма поддръжка към акцията Rainbow Laces, която бе брилянтно подкрепена и от множеството хора по трибуните. И все пак, преди последния съдийски сигнал, сме принудени да се оправяме с тези две лица, които считат, че няма проблем да се държат по този метод “, сподели в свое изказване изпълнителният шеф и заместник-президент на Брайтън Пол Барбър. От Уулвърхемптън също порицаха държанието на задържаните почитатели и обявиха, че ще поддържат полицията на Съсекс в тяхното престъпно следствие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР