Двама евродепутати са изпратили писмо до председателя на Европейския парламент

...
Двама евродепутати са изпратили писмо до председателя на Европейския парламент
Коментари Харесай

Двама евродепутати искат Ангел Джамбазки да им се извини

Двама евродепутати са изпратили писмо до ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли, в което упорстват да получат публично опрощение от евродепутата от Партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки, съобщи БНР.
Поводът за писмото на Карима Дели от групата на Зелените (Европейски свободен алианс) и Исмаил Ертуг от Прогресивния алианс на групата на социалистите и демократите, е негово изявление пред българското издание на Euroactiv, в което акцентира произхода им, надлежно алжирски и турски. Двамата са евродепутати надлежно от Франция и Германия.
В писмото се упорства Сасоли да обмисли и налагане на в допълнение наказване - мъмрене, като се цитира съответен член от хартата на главните права на Европейски Съюз, който е нарушен в тази ситуация.
Съпредседателят на групата на Зелените/Европейски свободен алианс Филип Ламбер изрази възмущението си в пленарна зала.
„ Смятам, че този вид характерности са неприемливи в тази зала. Всички сме европейски депутати, всички сме от друг генезис и по тази причина и дума не може да става да се стигматизират сътрудници поради това. И ви апелирам, господин ръководител, да наградите господин Джамбазки да съблюдава реда “, сподели той.
Председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия дефинира изявлението на Джамбазки като „ изцяло недопустимо “. Тя съобщи, че в Европейския парламент има правила, които би трябвало да се съблюдават и че не може да се позволен расистки изявления там, като изиска ръководителя Давид Сасоли да предприеме нужните ограничения, с цел да не се повтаря казусът. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР