Двама евродепутати - Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП и Георги Пирински

...
Двама евродепутати - Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП и Георги Пирински
Коментари Харесай

ГЕРБ мълчи подкрепя ли Кьовеши. За БСП румънката е зависима, агресивна и показна

Двама евродепутати - Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП и Георги Пирински от БСП/ПЕС - гостуваха в утринния блок на БНТ, с цел да обяснят за какво представителите ни в Европейския парламент не са подкрепили румънката Лаура Кьовеши за европейски основен прокуро., съобщи offnews.bg

``
реклама

Кандидатурата на някогашния началник на румънската антикорупционна прокуратура (DNA) бе категорично предпочетена от европейски топ адвокати и предложена за главуване от Екологичен потенциал и Съвета на Европейски Съюз. В Народното събрание тя също срещна най-висока поддръжка, само че не получи безапелационна политическа поддръжка от Съвета. Там България е била измежду страните, които са дали своят вот против Кьовеши, стана ясно от обява на " Файненшъл таймс ". В същото време няма данни който и да е от българските евродепутати от двете отраслови комисии да е подкрепил румънката при гласуването в Екологичен потенциал.

В студиото на БНТ Емил Радев по този начин и не даде отговор коя кандидатура би предпочел. Радев е единственият български евродепутат, участвал по време на вота в Комисията по цивилен свободи. Той обаче е заместник-член на комисията и не е имал право на глас, тъй като не е акредитиран да гласоподава вместо някой от сътрудниците си. И трите кандидатути имат качествата. И тримата имат голям опит, сподели той.

Вместо да отговори кого би подкрепил персонално и каква е позицията на ГЕРБ, Радев се впусна да изяснява какъв брой значима ще е функционалността на европейския основен прокурор. Попитан наново кого поддържа, той още веднъж не уточни избора си:

" Така или другояче , това беше една загадка процедура и в гласуването в Корепер, и в Европейския парламент. Ние направихме всичко допустимо не координаторите да вземат на мрачно решения, а да се гласоподава в комисиите.  Така или другояче , резултатите са факт. Европейският парламент даде желанията си, въпреки и с малко.

- Водещ: Вашето желание?

Така или другояче , и тримата претенденти ставаха, само че може би немският не беше толкоз безапелационен, колкото госпожа Кьовеши и господин Бонер.  Така или другояче , имаме решение (на комисиите в Екологичен потенциал - б.р.). Оттук нататък ще се водят договаряния и се надяваме в скоро време да имаме назначен европейски основен прокурор. "

Георги Пирински не даде пряк отговор по какъв начин е дал своя вот, само че отговорът му бе сладкодумен. Той уточни, че кандидатурата на франзуцина Жан Франсоа Бонер има три основни преимущества:

" Първото е, че тя е  освободена от сянката на политическа взаимозависимост. "  

Пирински съобщи, че за Лаура Кьовеши има съмнение, че тя е  политическо предопределение  на някогашния румънски президент Траян Басеску.

" Вторият миг, който мощно смущава, са тези  данни за връзки със службите и прилагане на информация от подслушани диалози  във връзка с едни или други случаи. Създаде се усещането, че тя доста нападателно употребява функционалността си на основен прокурор, захранвана точно от такава информация.

Третият миг, който е объркващ, и това не са мои наблюдения - имаше преди година коментар на Би Би Си, който тъкмо това изтъкваше - че някои хора преглеждат Кьовеши като значим фактор в битката с корупцията, само че има и назад мнение - за една  доста надхвърлена власт.  Затова третият миг, който желаех да загатна, е  склонността към показност.  Имаше случаи, в които кмет на даден град го зивличат от ресторанта да го арестуват. Бивш министър на труда го закопчават с белезници на обществено място, пък по-късно се оказва, че не бил отговорен. "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР