Двама естонски ски бегачи са признали, че са употребявали кръвен

...
Двама естонски ски бегачи са признали, че са употребявали кръвен
Коментари Харесай

Двама естонски ски бегачи признаха за употребата на допинг

Двама естонски ски бегачи са признали, че са употребявали кръвен допинг, с цел да подобрят представянето си, заяви прокуратурата в Австрия. Признанията на естонците идват дружно с тези на сътрудниците им от Казахстан и Австрия, които бяха разкрити от антидопинговите управляващи по време на продължаващото международно състезание в Зеефелд.

Към момента общо петима спортисти са създали самопризнания по случая, който разтресе шампионата на планетата в северните дисциплини. Според австрийските управляващи всички арестувани спортисти са помогнали доста при изясняването на случая и към този момент са освободени.

Двамата естонски ски бегачи, създали самопризнания, са Карел Трамярв и Андреас Веерпалу, наследник на някогашния международен и олимпийския първенец Андрус Веерпалу. Казахстанската ски федерация съобщи, че арестуваният неин играч е двукратният медалист от международни шампионати Алексей Полтаранин, до момента в който от австрийска страна към момента няма публично удостоверение, само че обвинени са Макс Хауке и Доминик Балдауф. Според управляващите в Австрия в дъното на допинг абсурда стои немски доктор в Ерфурт, който е част от скица за разпространяване на неразрешени субстанции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР