Двама емблематични актьори Иван Иванов и Васил Михайлов са номинациите

...
Двама емблематични актьори Иван Иванов и Васил Михайлов са номинациите
Коментари Харесай

Актьорите Иван Иванов и Васил Михайлов с номинация за наградата „Икар“


Двама емблематични артисти Иван Иванов и Васил Михайлов са номинациите на гилдията на артистите за „ Икар “ за чест и достолепие и за извънреден принос към българския спектакъл, съобщи кореспондент на БГНЕС. Наградите ще се присъдят за 44 път на 27 март в Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

В номинациите вземат участие по трима претенденти. Изключението е за дебют, там предложенията са за Антъни Пенев за Пьотр Сергеевич Трофимов във „ Вишнева градина “, Неда Спасова за Варвара Петровна в Програма Достоевски „ Изгонването на бесовете “, Николай Желев в „ 4000 благи “, Надя Керанова за Естел, Мартина Кръстева за Инес и Радослав Владимиров за Гарсен в „ Без излаз “, Шахин Шехзен и Антоан Петров за Антон Антонович Сквозник. Дмухановски и Денис Хаят и Павел Емилов за Иван Александрович Хлестаков.

За водеща мъжка роля са номинирани Захари Бахаров за Бае Славе в моноспектакъла „ Чамкория “, Иван Юруков за Хорас в „ Лисичетата “ и Мариус Куркински за авторския му моноспектакъл „ Черното пиле “. За основна женска роля са препоръчани Радена Вълканова за Жена на възраст в „ Танцът Делхи “, Радина Кържилова за Екатерина също в „ Танцът Делхи “ и Теодора Духовникова за Регина в „ Лисичетата “.

Номинации има в още в 14 категории. В комисията по лъчение на номинациите са взели участие Цветана Манева, Стоян Пепеланов и други артисти. Цветана Манева изясни, че тази година младата промяна от артисти е посочила доста съществени качества. Едно от тях е неистовото сграбчване в пиесите. „ Те играят със пристрастеност “, разяснява Манева и добави, че съжалява за разпоредбите за установяване на предложенията, защото мнозина са останали отвън класацията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР