Двама души, заподозрени за стрелба край синагогата в източногерманския град

...
Двама души, заподозрени за стрелба край синагогата в източногерманския град
Коментари Харесай

Убийците от Хале са откраднали кола и са на аутобан за Мюнхен

Двама души, обвинени за пукотевица край синагогата в източногерманския град Хале, са откраднали кола и са на път по аутобан, който води за Мюнхен, сподели кметът на прилежащото градче Ландсберг, където по-късно също бе чута пукотевица, съобщи Ройтерс.

Аня Вернер заяви това, откакто двама души бяха убити при стрелбата в Хале, последвана от сходен случай в Ландсберг, откъдето обаче не се оповестява за жертви.

ДПА заяви, че защитата на синагогата в Хале е съумяла да попречи на нападателите, чийто брой към този момент е незнаен, да обхванат в еврейския храм, където по същото време е имало сред 70 и 80 богомолци. На видео, предадено от локалния тв канал MDR, се вижда мъж с каска и връхна дреха в маслинено-зелен цвят, да стреля в Хале. Той излиза от кола и стреля 4 пъти иззад колата от дългоцевна пушка. Не излиза наяве против какво стреля той.

Инцидентът съответствува с Йом Кипур - най-свещения ден в годината за юдаизма. Това кара някои коментатори да свържат нападението с десен екстремизъм. Повечето организации приказват за двама нападатели. Полицията заяви за задържането на един обвинен, само че предизвести в Туитър, че няколко души са избягали от мястото на стрелбата в Хале с една или повече коли.

Немският тв канал n-tv, представен от ТАСС, оповестява, че съгласно свидетел един от нападателите на синагогата се опитал да нападне и намираща се наоколо сладкарница за дюнери. Той хвърлил вътре пиротехническо произведение и стрелял по витрината, само че никой там не е потърпевш.

Вестник "Билд " оповестява че злосторниците са ранили водач на такси и евентуално са отвлекли колата му.

В ход е полицейска интервенция за търсене и залавяне на нападателите. Макар казусът още да не е завършен, той към този момент бе стихотворец от федерална прокуратура. Според списание "Шпигел " тази процедурна стъпка приказва, че офанзивата се преглежда като тероризъм според немския закон.

Властите в 240-хилядния Хале са затворили градската гара като предохранителна мярка, до момента в който интервенцията е в ход.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР