Двама души загинаха при нападение срещу мюсюлмански център в Лисабон,

...
Двама души загинаха при нападение срещу мюсюлмански център в Лисабон,
Коментари Харесай

Двама загинали при нападение в мюсюлмански център в Лисабон

Двама души починаха при нахлуване против мюсюлмански център в Лисабон, съобщи Агенция Франс Прес.

Министър-председателят Антонио Коста съобщи пред кореспонденти, че това е " престъпно действие " и че при случая са починали двама души, съобщи „ Вашингтон Пост “.

„ Заподозреният е настанен в болница “, сподели Коста.

" Всичко сочи, че това е изолиран случай ", съобщи той, без да дава детайлности. Полицията не направи неотложен коментар, само че съобщи, че ще даде повече информация по-късно през днешния ден.

Няма незабавни данни за самоличността на починалите.

Въоръжени служители на реда от поделение за специфични интервенции бяха видяни да оформят периметър пред постройката. Коста съобщи, че полицията проверява нападението и е прекомерно рано да се вършат догатки за претекста.

Извършителя е мъж от афганистански генезис и е нападнал с нож в центъра на исмаилитите в Лисабон, заяви Си Ен Ен Португалия.

В изказване на полицията се споделя, че сигналът е подаден в 10:57 ч. и че първите служби са пристигнали на мястото минута по-късно.

" Полицейските чиновници са пресрещнали мъж, въоръжен с нож. На нападателя бяха дадени нареждания да спре, на които той не се подчини, напредвайки към служителите на реда с нож в ръка. Предвид сериозната опасност, служителите на реда направили дейно потребление на огнестрелно оръжие против обвинения, като блъснали и обезвредили агресора ", се споделя в изказването.

Мъжът, който е бил улучен в крайници, е превозен до болница " Сао Жозе " в полицейския арест.

Според източници " има ранени хора ", само че не може да се даде оценка за тежестта или броя на потърпевшите. " Ситуацията е под надзор ", не престават те.

Междувременно португалската полиция е засилила защитата в болничното поделение където се намира причинителя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР