Двама души загинаха при катастрофа между лек автомобил и тежкотоварен

...
Двама души загинаха при катастрофа между лек автомобил и тежкотоварен
Коментари Харесай

Баща и дете са жертвите на катастрофата на пътя Русе - Бяла

Двама души починаха при злополука сред лек автомобил и тежкотоварен камион на пътя Русе - Бяла. Произшествието затвори за малко рано сутринта пътната права.

Инцидентът се случва на изхода на село Волово, в посока град Бяла. По първична информация лекият автомобил, с румънска регистрация, се е движил в посока Бяла. Преди десен завой обаче водачът губи надзор над автомобила и той навлиза в насрещното.

Удря се в отсреща движещия се тир, с българска регистрация, по-късно се прекатурва и пада в крайпътното дере. Загиват двама – татко и дете. 49-годишната майка от румънското семейство е в клиниката по травматология към русенската болница с голям брой контузии. При случая по знамение без контузии се разминава водачът на камиона.

" Той просто се завъртя, от заледеното може би, в насрещното пристигна и се удари в мен, и изхвърча от пътя ", показа водачът на камиона.

Към момента пътят е отворен, а придвижването се контролира от чиновници на Пътна полиция. Снежната завивка в региона е сред един и два сантиметра, само че тук-там видимостта е понижена поради гъста мъгла.

Междувременно още няколко пътни случая затрудниха придвижването по този път. Рано тази заран тир беше затънал край Бяла. Друга кола пък се беше преобърнала на разклона за село Екзарх Йосиф, а в региона на гара Бяла бус беше аварирал на жп линията, само че беше изтеглен в точния момент и не попречи на придвижването. За благополучие при тези катастрофи няма тежко потърпевши.

Репортер: Пламенка Тонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР