Двама души загинаха и двама бяха тежко ранени при стрелба

...
Двама души загинаха и двама бяха тежко ранени при стрелба
Коментари Харесай

Двама загинали и двама ранени при стрелба в германския град Хале

Двама души починаха и двама бяха тежко ранени при пукотевица в региона на синагога и турски ресторант в източния немски град Хале. Изстрели са оттекнали и в Ландсберг, на 15 километра от Хале. Задържан е един обвинен, управляващите подозират, че други причинители са избягали с откраднат автомобил и се движат по автомагистралата към Мюнхен. Нападенията съответстват с Йом Кипур - най-големия еврейски празник.

Първите изстрели са били създадени пред турски ресторант, където има умрял мъж, споделя полицията в Хале. Нападателят се опитал да избяга с откраднат автомобил, само че бил задържан. Последвала и пукотевица в синагога, където различен нападател е прострелял жена. В храма е имало сред 70 и 80 души. Според очевидците на нападенията в Хале, стрелците са облечени в камуфлажно облекло, въоръжени с автоматизирано оръжие. Ръчна граната е хвърлена през оградата на еврейското гробище в Хале.

Смята се, че виновните за нападението пред синагогата са избягали с автомобил. По-малко от час след ударите беше обявено за замяна на изстрели в Ландсберг на към 15 километра от Хале. Кметът на града удостовери информацията и разгласи, че нападатели се движат по автомагистрала към Мюнхен. Федералната прокуратура в Германия пое следствието за стрелбата в Хале - симптом, че евентуално става дума за тероризъм. Нападенията съответстват с Йом Кипур - най-свещения ден в Юдейския календар.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР