Двама души загинаха, а други двама са тежко ранени при

...
Двама души загинаха, а други двама са тежко ранени при
Коментари Харесай

Двама загинали и двама ранени на площадка Радиана

Двама души починаха, а други двама са тежко ранени при случай по време на строителни работи на площадка на държавното дружество „ Радиоактивни боклуци “, което е в непосредствена непосредственост до АЕЦ „ Козлодуй “.

Върху строителните служащи паднала част от арматурата на металната структура, поставяна за създаване на основата на хранилището. По-тежко раненият е превозен в плевенската Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Свети Панталеймон “, откъдето оповестиха, че положението му е устойчиво. " Контактен, съответен и с общо устойчиво положение е пациентът ", сподели лекуващият доктор доктор Ивайло Пълев. Раненият е с две счупени ребра и две бедрени кости. В утрешния ден след осъществяване на съвещания ще се наложи да бъде опериран. За момента няма заплаха за живота му.

От Агенцията за нуклеарно контролиране прецизираха, че на площадката " Радиана ", където e станал случаят, са осъществявани единствено строителни работи и няма никакви радиоактивни материали. Националното вместилище за ниско и приблизително радиоактивни боклуци се построява в региона на централата от лятото на 2017 година. Изпълнител на строителните действия е германско-български консорциум. Строителните работи са спрени и е почнала инспекция с всички органи, които са заинтригувани.

В последния месец и половина са осъществени две инспекции на обекта от Инспекцията по труда поради сигнали, че не се съблюдават някои неща по сигурност, като установените нередности са отстранявани.

Очаква се резултатите от инспекцията да са подготвени на 23 декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР