Двама души загинаха, а 29 бяха ранени, при руски артилерийски

...
Двама души загинаха, а 29 бяха ранени, при руски артилерийски
Коментари Харесай

Двама човека са убити, а 29 - ранени, при руски обстрел срещу украинския град Славянск

Двама души починаха, а 29 бяха ранени, при съветски артилерийски обстрел по украинския град Славянск в отчасти окупираната Донецка област през днешния ден, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите.

Видеокадри демонстрираха потърпевши жилищни здания, парчета по улиците и подпалени коли.

Украинският президент Володимир Зеленски назова обстрела " тероризъм ".

През последното денонощие десетина градове и села в Донецка област са били обстрелвани от съветските сили, заяви президентската канцелария. Тя съобщи, че сутринта съветски ракети са блъснали град Авдеевка, при което са потърпевши жилищни здания, хотел и съдилище.

Кметът на Авдеевка Виталий Барабаш сподели, че компании за комунални услуги се изтеглят от разположения на фронтовата линия град, който по думите му " наподобява от ден на ден на пейзаж от постапокалиптичен филм ".

Властите обявиха, че също по този начин са се засилили нападенията в отчасти окупираната Запорожка област, където по тяхна информация са били обстрелвани 14 селища на фронтовата линия.

Контролираната от Украйна част на отчасти окупираната Херсонска област е била обстрелвана 20 пъти от съветската артилерия и авиация, сподели президентската канцелария.

Кметът на Мелитопол Иван Фьодоров заяви за няколко детонации в окупирания град, при които е потърпевша постройка, където са разквартирувани съветски военнослужещи.

Назначените от Русия управляващи споделиха, че при артилерийски обстрел в Мелитопол е била отчасти разрушена учебна постройка, няколко други здания са потърпевши и са били ранени четирима индивида.

Руското министерство на защитата съобщи, че съветските сили нападат украинските позиции от шест направления, показва Ройтерс.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР