Двама души в Китай са диагнозирани с чума, което предизвика

...
Двама души в Китай са диагнозирани с чума, което предизвика
Коментари Харесай

Страх от белодробна чума в Китай

Двама души в Китай са диагнозирани с чума , което провокира суматоха поради евентуално разпространяване на инфекциозното заболяване . Правителството на Китай предизвести жителите да подхващат защитни ограничения , написа " Ню Йорк таймс ".

Китайски представители оповестиха, че двамата болни са от Вътрешна Монголия , самостоятелен район в Северен Китай. Те са признати в болница в Пекин, където им е сложена диагноза белодробна чума - извънредно рисково инфекциозно заболяване, отличаващо се с високо равнище на инфекциозност.

Китайският център за надзор и предварителна защита на болесттите разгласи, че няма потребност от суматоха и че рискът от предаване на болестта е " извънредно дребен ". Властите бързо изолираха пациентите и дезинфекцираха местата , където са били заболелите, допълват от центъра. Също по този начин ускориха наблюдението на пациентите с температура.

Белодробната чума е една от трите типа инфекциозни болести , известни като чума, породени от една и съща бактерия, Yersinia pestis. Пациентите, диагностицирани с белодробна чума, която предизвиква висока температура и зной, от време на време се приближава до добре известното заболяване - бубонната чума.

В Китай се усилват страховете от разпространяване на болестта , известно като Черната гибел, което е умъртвило десетки милиони хора в Европа през Средновековието и се е популяризирала до Азия и Африка.

През предишния месец управляващите в Китай разкриха, че са засилили ограниченията за карантина за попречване разпространяването на чума в страната , откакто Мадагаскар е обзет от бързо разпространяване на чумата. Не е ясно по кое време са регистрирани първите случаи в Китай , само че китайски жители питат за какво управляващите в този момент разкриват за казуса.

Двамата пациенти с чума в Китай са потърсили здравна помощ на 3 ноември , съгласно доктор от болничното заведение в Пекин, където са лекувани.

Според китайските управляващи шестима души са умряли от чума в страната от 2014 година Последните случаи са от по-рано тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР