Двама души са заподозрени за пожара на гръцкия остров Евбея,

...
Двама души са заподозрени за пожара на гръцкия остров Евбея,
Коментари Харесай

Гръцката полиция работи по версията за умишлен пожар на остров Евбея

Двама души са обвинени за пожара на гръцкия остров Евбея, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, представено от Агенция „ Фокус “. Въпреки това управляващите не изключват и опцията за късо съединяване.
Огромният горски пожар опустоши обширни горски територии на остров Евбея и пламтя в продължение на три дни. Полицията разполага с двама обвинени в възможен тенденциозен палеж, като в същото време изследва опцията огънят да е бил породен от късо съединяване. В хода на следствието, чиновници на специфичната секция за палежи на гръцката противопожарна работа са получили достъп до телефонните записи на 33-годишен мъж, за който се счита, че може да е предизвикал пожара. Разследващите се стремят да открият дали алибито на обвинения, че той не е бил в региона по време на пожара, ще се удостовери. 
Мъжът е бил задържан през август предходната година по отношение на общо девет случая на палежи, които са осъществени близо до мястото, където бушуваше бедствието. Според чиновниците на пожарната работа някои предмети, открити в изгорялата гора, могат да бъдат остатъци от механизми, употребявани за палежи, само че без потвърждаващите показания на очевидци, те са незадоволителни като доказателства. Разследва се и втори обвинен, който е получил изгаряния от бедствието. Въпреки това не е изцяло изключена и версията, че огънят е зародил след късо съединяване от водни помпи в региона. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР