Двама души са загинали при наводненията в Царево, съобщиха от

...
Двама души са загинали при наводненията в Царево, съобщиха от
Коментари Харесай

Двама души са загинали при наводненията в Царево, издирват още хора

Двама души са починали при наводненията в Царево, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Продължава бедственото състояние на територията на цялата община, стана ясно след съвещанието на Общински спешен щаб следобяд, в което взе участие и регионалният шеф на Бургас – Пламен Янев, показва Българска телеграфна агенция. Двама са починали, още двама се търсят след наводненията в Царево, това заяви за Българска национална телевизия кметът на града Георги Ляпчев. Повече информация се чака на брифинг след съвещание на спешния щаб довечера.Полицията заяви по-рано през днешния ден, че търси трима души, за които има подаден сигнал, че са изчезнали след проливните дъждове в региона на Царево. Към момента преливат реките Караагач и Ропотамо. Пътят след Созопол в посока юг е затворен.

Имаме информация за трима души, които сега търсям. Нямаме на 100% доказана информация, само че има очевидци, които настояват, че един автомобил е паднал в реката. При различен свидетел се е случило нещо такова ”, сподели по-рано кметът на Царево Георги Лапчев.
" Щети от изобилните превалявания, които не престават съвсем денонощие, са нанесени на територията на цялата община Царево. Всички тези, които имаха потребност от това да бъдат евакуирани, са евакуирани. Шейсет души са настанени в кметството в с. Лозенец, а останалите са тук в града. Искам да помоля хората да се въздържат от пътешестване, тъй като това не е целесъобразно. В момента страховете за това да погледнем по какъв начин са парцелите, пречат на екипите. Имаме преливане на язовирните стени на двата язовира, които се намират на територията на община Царево, където е оповестено бедствено състояние ", сподели Лапчев.
По думите му все още е основана организация за доставка на помпи. " Едната идва от Стара Загора, другата от Варна. Надяваме се с тях да се понижи натискът върху язовирните стени. Искам да подчертая, че те не са компрометирани ", уточни кметът на Царево.
Областният шеф на Бургас също удостовери, че язовирите „ Ясна поляна ” и „ Хаджи Яне ” преливат. „ Положението не е напълно сериозно, като са взети ограничения и водата се изпуска. Поискани са помпи, с цел да се понижи напрежението върху язовирните стени ”, сподели Пламен Янев.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР