Двама души са загинали и 43-ма са ранени във вчерашното

...
Двама души са загинали и 43-ма са ранени във вчерашното
Коментари Харесай

Двама загинали и 43 ранени при труса в Истанбул

Двама души са починали и 43-ма са ранени във вчерашното земетресение в Истанбул.

Жертвите са умряли от сърдечен удар, а потърпевшите са леко ранени до момента в който бягали, с цел да се спасят.

От обсерваторията Кандилли оповестиха, че земетресението от 5,7 по Рихтер е било с епицентър в Мраморно море на 14 километра дълбочина, на 75 километра от Истанбул.

Директорът на обсерваторията предизвести за предстоящи вторични земетресения и посъветва жителите да не влизат в развалените здания. Жителите на редица квартали на града прекараха нощта навън.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу заяви, че се обезпечават храна и нужните консумативи за жителите, които са на открито.

Известен турски сеизмолог предизвести, че вторичните земетресения ще продължат най-малко още 20 дни. Властите предизвестяват жителите да не влизат в рискови здания, които не са малко в града.

А у нас съгласно сеизмолога проф. Емил Ботев от Геофизичния институт към Българска академия на науките микроземетресенията на територията на Турция след вчерашния трус, които не са усетени от хората, са повече от 100. „ Има регистрирани към 30 афтършока. Отбелязани са единствено случаите, които са усетени от популацията. Това е магнитуд по-голям от 2.5 по скалата на Рихтер ”, уточни той пред Нова телевизия.

„ България е на повече от 150 км и чакаме не повече от 6-та до 7-ма степен влияние на територията на страната ни, по 12 степенната канара за оценка на интензивността ”, добави проф. Ботев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР