Двама души са загинали и 22-ма са ранени при пожар

...
Двама души са загинали и 22-ма са ранени при пожар
Коментари Харесай

Двама души загинаха при пожар във френския ски курорт Куршевел

Двама души са починали и 22-ма са ранени при пожар във френския ски курорт Куршевел, четири души са съществено потърпевши, оповестяват локалните управляващи, представени от БиБиСи.

Пожарът стартира преди зазоряване в неделя, в постройка, в която се настаняват сезонни служащи, общо три здания са наранени. Седемдесет пожарникариса взели участие в избавителните интервенции и потушаването на огъня, повода за пожара към момента не е известна.

Евакуирани са десетки хора, съгласно локални медии, в постройката са ситуирани към 60 служащи, в това число и чужденци.

Трима от четиримата тежко ранени са отведени в болница с хеликоптер, оповестиха локалните управляващи. Не е открита самоличността на починалите.

"В случаите с ранените, не можем да уточним дали контузиите са от рухване. Тъй като огънят беше на третия етаж, някои хора скачаха, с цел да спасят живота си ", разяснява Фредерик Лойзе, представител на локалните управляващи. Той изясни, че криминалисти и полицията ще стартират следствие за аргументите за случая.

Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер изпраща своите съболезнования на околните на жертвите и отдава респект на пожарникарите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР