Двама души са загинали, а близо 30 са пострадали при

...
Двама души са загинали, а близо 30 са пострадали при
Коментари Харесай

Атака с Искандер срещу Краматорск: Ударена е жилищна сграда, има жертви

Двама души са починали, а близо 30 са потърпевши при ракетен удар в източния украински град Краматорск. Ракета е разрушила жилищна постройка, заяви в Телеграм губернаторът на Донецка област Павло Кириленко.

По първична информация офанзивата е с ракети " Искандер ". 

Кириленко добави, че на място работят десетки спасители, чиновници на реда и на комуналните служби, които разчистват отломките от разрушената постройка.

Губернаторът на Донецка област сподели още, че най-малко двама души са затрупани под отломките от разрушената четириетажна постройка. 

По данни на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна, ракетата е блъснала блока към 1 часа тази нощ. Разрушени са от първия до четвъртия етаж, а паркирани коли са опожарени.

29 души са ранени, като на 21 от тях е оказана здравна помощ на място. Осем са превозени в лечебни заведения, а двама от тях, които са в тежко положение, са превозени до лечебни заведения в Днепропетровска област. 

Миналия месец минимум 44 души починаха, когато съветска ракета удари жилищна постройка в източния украински град Днепър.

" Това не е повтаряне на минали събития, това е смъртоносната всекидневна действителност в нашата страна - страна със същинското зло по границите си ", написа президентът на Украйна Володимир Зеленски в канала си в Телеграм. 

В обособен туит Зеленски написа: " Единственият метод да спрем съветския тероризъм е да го победим. С танкове. С изтребители. С ракети с огромен обхват ".

 

Украйна упреква съветските сили в разхвърлян обстрел на гражданска инфраструктура, обвиняване, което Москва отхвърля.

През април 2022 година Украйна заяви за 57 починали при съветска ракетна офанзива по железопътна гара в Краматорск. Москва отхвърли отговорност и сподели, че ракетата е била украинска.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР