Двама души са задържани след вчерашните сблъсъци между полиция и

...
Двама души са задържани след вчерашните сблъсъци между полиция и
Коментари Харесай

Двама са арестувани след сблъсъците в Мъглиж, един се издирва

Двама души са арестувани след вчерашните конфликти сред полиция и жителите на ромската махала в Мъглиж. Един е разгласен за търсене. 
 Петима служители на реда са потърпевши при конфликти в град Мъглиж  Ухапаха служител на реда, опитал да спре гонка с каруци в Казанлък
До конфликтите се стигна, откакто полицията се отзова на сигнал за осъществяване на гонки с каруци. След като един чиновник била атакуван, се намесила жандармерията.

Някои членове на нашето общество се усещат недосегаеми, полицията има потенциал да задържи нарушителите, разяснява пред публицисти шефът на ОДМВР-Стара Загора комисар Георги Хаджиев.

По думите му, в Казанлък са получени няколко сигнала за конски кушии сред селата Черганово и Овошник. При опит да се открият нарушителите, служителите на реда срещат експанзия. Това постанова потреблението и на жандармеристи при акция в Мъглиж, където още веднъж е имало експанзия, мятане на огромни камъни.

Петима служители на реда са потърпевши, те са с повърхностни рани. Един от причинителите е разгласен за търсене. Двама души са арестувани за жестоко нарушение на публичния ред и оказване на опозиция.

Тази заран обстановката в Мъглиж е видимо спокойна, само че към момента има засилено полицейско наличие в града – към 100-тина служители на реда бяха ситуирани, след конфликтите в ромската махала.

Началникът на полицията в Стара Загора сподели, че се проверява пътен случай с двама починали младежи, в който евентуално е взела участие една от каруците от кушиите. Инцидентът е станал на пътя Стара Загора - Казанлък.

Още след отзоваването на полицията на подадения сигнал за гонките е арестуван един от участниците, само че при евакуиране от махалата група лица са почнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски коли. По тях са нанесени материални вреди. Това наложило да бъде използвани физическа мощ по отношение на нападателите, както и помощни средства. Произведени са и няколко изстрела във въздуха.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. " Нулева приемливост към експанзия към служители на реда ", посочи старши комисар Георги Хаджиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР