Двама души са тежко пострадали след стрелба между двата цигански

...
Двама души са тежко пострадали след стрелба между двата цигански
Коментари Харесай

Две момичета са тежко пострадали след стрелба между цигански кланове

Двама души са тежко потърпевши след пукотевица сред двата цигански клана Моронес и Заморанос в испанския град Понтеведра в северозападната провинция Галисия. Пострадалите са две девойки на 15 и 17 години, които са претърпели животоспасяващи интервенции и към този момент животът им е вън от заплаха.

Вчера по обяд полицейските управляващи са задържали единия от стрелците - Пауло Хименес, който е по-големият брат на самопровъзгласилия се за крал на клана Моронес Синай Хименес. Издирването на другия директно забъркан в стрелбата продължава, осведоми "El Pais ", базирайки се на формалните управляващи.

Това е следващият епизод от враждата сред двата клана, която води началото си още от 2010 година, когато Заморанос биват прокудени от своите територии и от този момент вършат непрестанни опити да се завърнат, твърдо отказвайки да заплатят каквато и да е такса на другия клан, с цел да бъдат оставени на мира и да развиват улична търговия.

В болничното заведение, където са настанени ранените в престрелката, има засилено полицейско наличие, с цел да се избегнат нови, по-сериозни конфликти сред двата враждуващи клана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР