Двама души са се разболели и се лекуват от бубонна

...
Двама души са се разболели и се лекуват от бубонна
Коментари Харесай

Два случая на бубонна чума са регистрирани в Китай

Двама души са се разболели и се лекуват от бубонна чума в Китай, съобщи Си Ен Ен. Заболяването е едно от най-опасните в международен мащаб, като то е причина за Черната гибел – опустошителната зараза, минала през по-голямата част от Европа сред 1346 и 1353 година, убивайки към 50 млн. души.

Бубонната чумна се предизвиква от бактерия, която преодолява отбраната на кожата и стига до лимфните възли. Там тя се развъжда и възпалява. Без лекуване смъртността от бубонна чума е към 90%.

Заболелите са от китайската провинция навътре в Монголия. Диагностицирани са с чума от лекари в Пекин. В момента се лекуват там.

Двамата души са диагностицирани с пневмонна чума, която е още по-увреждаща и рискова. Ако не се лекува, тя е съдбовна в 100% от случаите.
Гробище на Бубонната чума от ХІV век е намерено в Лондон До момента са извадени 13 скелета от 50-те хиляди на жертви на "Черната гибел ", заровени там
Според данни на Световната здравна организация от 2010 до 2015 година има повече от 3248 случая на чума по целия свят, като 584 от тях са приключили със гибел.

Тъй като през последните 20 години с чума са били инфектирани близо 50 хиляди души, в този момент СЗО я категоризира като „ завръщаща се болест “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР