Двама души са получили шанс за нов живот след трансплантация

...
Двама души са получили шанс за нов живот след трансплантация
Коментари Харесай

Шанс за нов живот: Трансплантираха бъбреци на двама пациенти

Двама души са получили късмет за нов живот след трансплантация на бъбреци в УМБАЛ " Александровска ", оповестяват от болничното заведение. 

Донорът е мъж на 32 години, изпаднал в мозъчна гибел, в резултат на мозъчен кръвоизлив.

Бъбреците са трансплантирани на мъж и жена с хронична бъбречна непълнота в Александровска болница, определени с максимален % органна съгласуемост с донора от общо 6 поканени за оценка от листата на чакащи.



Мъжът е на 55 години от гр. Плевен и е на хемодиализно лекуване от 2017 година, а дамата е на 29 години от Пловдивски район , на хемодиализно лекуване от 2018г. По думите на началника на Клиниката по урология проф. Марин Георгиев трансплантациите са били затруднени, траяли са по-дълго от предстоящото, с намесата на съдов хирург , защото бъбреците на донора са били с рядка анатомична осебеност - единият е бил с 3 артерии, а другият с 2 вени и 2 артерии.

След интервенцията трансплантираните се възвръщат в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение. Състоянието им е устойчиво , с доста положителни витални индикатори.

" Екипът на УМБАЛ " Александровска " изрича откровени съболезнования на околните на умрелия мъж и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите му за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг! ", изричат признателност от болница. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР