Двама души са починали от коронавирус в Гърция през последните

...
Двама души са починали от коронавирус в Гърция през последните
Коментари Харесай

81 са вече жертвите на вируса в Гърция

Двама души са умряли от ковид в Гърция през последните 24 часа, регистрирани са и 77 нови случая, оповестява БГНЕС.
Броят на умрелите от болестта в страната към този момент са 81. Средната им възраст е 74 години. 90 души пък са настанени в интензивните отделения. До момента в страната са направени 28 584 теста, а 55% от доказаните позитивни случаи са на мъже. 23 356 жители, които са се завърнали от чужбина, или са били в близки контакти със инфектираните, са сложени под 14-дневна карантина.
На днешната си постоянна конференция в гръцкото министерство на опазването на здравето професорът - епидемиолог Сотирис Чодрас се спря на превантивните ограничения и възбраната за свободно придвижване. Той съобщи, че към този момент строгите ограничаващи ограничения няма да бъдат анулирани най-малко до 27 април.
„ Решението за отлагането на ограниченията няма да бъде взето елементарно. Това е маратон, а не спринт ”, сподели заместник-министърът на гражданската отбрана на Гърция. Той акцентира, че е належащо още време и жителите не би трябвало да чакат, че една заран ще се разсънят и всичко ще бъде както преди, тъй като ритъмът и методът за разхлабване на ограниченията ще бъде в допълнение избран.
„ Искам да ви припомня още един път, че към момента нищо не се знае. Искам да подчертая това, тъй като виждаме, че има полемика по отношение на отпущането на ограниченията. Разбирам, че има потребност от изясненост по кое време всичко това ще завърши, само че би трябвало да е ясно, че не сме стигнали до този миг. До 27 април ограниченията за ограничение са в действие изцяло, без безусловно никакво облекчение ”, сподели Хардалиас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР