Двама души са арестувани, тъй като на влизане в Областната

...
Двама души са арестувани, тъй като на влизане в Областната
Коментари Харесай

Здравният министър изживя неприятен инцидент в Пловдив ВИДЕО

Двама души са задържани, защото на влизане в Областната администрация в Пловдив са замеряли здравния министър Костадин Ангелов и са употребявали нецензурирани думи и крясъци.

Министърът бе в града под тепетата дружно с регионалния шеф Дани Каназирева, където взе участие в ежедневния медицински щаб.

Той разяснява ареста на двамата протестиращи по този начин: "Не съумяха да ме ударят с яйце. Смятам, че по-добрият метод е връзка в сравнение с демонстрация на експанзия ".

Министърът дефинира обстановката в Пловдив и региона по отношение на COVID-19 ситуацията като доста добра и връзката сред институциите като отлична.

Той акцентира, че заетостта на леглата в болничните заведения, осем от които в Пловдив и две в региона, е по-ниска в сравнение с общата за страната.

В интензивни отделения от началото на пандемията са 99 лица в региона, от които през вчерашния ден 6, само че през днешния ден към този момент 4, защото две лица умряли. 126 са заболелите медици от началото на пандемията, 76 от които са излекувани. Към момента има 52 дейни с ковид медици, 6 от тях са в болница, а 46 са на домашно лекуване.

В здравните заведения има 110 свободни кревати.

Днес има нови 3 болни медицински лица, едното от които работи в администрацията, както и две медсестри от Карлово.

В учебното заведение в Скутаре има нови 4 позитивни резултата и общо болните учители там станаха 11. Още два класа са карантинирани. Има един възпитаник от 8 клас в езиковата гимназия в Пловдив, който през днешния ден е установен с ковид.

Общо 13 класа в региона са под карантина, както и три групи в детската градина.

Министърът повтори, че няма да се затварят нощни питейни заведения и заведения, само че ще се следи строго за ограниченията.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР