Двама души, поразени от мълния близо до Белия дом снощи,

...
Двама души, поразени от мълния близо до Белия дом снощи,
Коментари Харесай

Мълния уби няколко души близо до Белия дом

Двама души, изумени от гръмотевица покрай Белия дом нощес, са умряли, заяви вашингтонската полиция през днешния ден, представена от Асошиейтед прес. Други двама остават в болница в сериозно положение.

Местната полиция разгласи, че мъж на 76 години и жена на 75 години са умряли, откакто са били изумени от гръмотевица в парка " Лафайет ", ситуиран против комплекса на Белия дом. От полицията не разкриват самоличността на другите двама ранени, както и повече детайлности по какъв начин са потърпевши. Служители на Сикрет сървис и парковата полиция са станали очевидци на снощната гръмотевица и са оказали първа помощ.

Според учени, представени от Ройтерс, климатичните промени усилват опцията от удари на мълнии в Съединените щати. Горещото и влажно време във Вашингтон е било причина за формиране на електрически заряд. От Националната метеорологична работа оповестиха, че температурите във въпросния ден са надвишили 34 градуса, което е с 5 градуса повече от естествените оптимални стойности за последните тридесет години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР