Двама души получиха шанс за нови бъбреци в УМБАЛ Александровска.

...
Двама души получиха шанс за нови бъбреци в УМБАЛ Александровска.
Коментари Харесай

След трансплантацията във ВМА, още двама души получиха шанс за нови бъбреци

Двама души получиха късмет за " нови бъбреци " в УМБАЛ " Александровска ". Трансплантациите са посредством на  донорът, който е мъж на 41 години от гр. София, изпаднал в мозъчна гибел , в резултат на мозъчен кръвоизлив. Бъбреците са трансплантирани на мъж и жена с хронична бъбречна непълнота в Александровска болница, определени с максимален % органна съгласуемост с донора от общо 6 поканени за оценка от листата на чакащи, оповестиха от " Александровска ".

Мъжът е на 44 години от Бургас, на хемодиализнодиализно лекуване от пет години. Жената е на 34 години, от Варна, и към момента не организира диализно лекуване. След интервенцията трансплантираните се възвръщат в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение. Състоянието им е устойчиво, с доста положителни витални индикатори и диуреза.

Екипът на УМБАЛ " Александровска " изрича откровени съболезнования на околните на умрелия мъж и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите му за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР