Двама души отговарят за язовирите в Бургаска област. Тези двама

...
Двама души отговарят за язовирите в Бургаска област. Тези двама
Коментари Харесай

Ген. Кирил Войнов: Двама души отговарят за язовирите в Бургаска област

Двама души дават отговор за язовирите в Бургаска област. Тези двама души би трябвало и да ги инспектират. Проблемът поражда с това, че язовирите се дават на общините без нужното финансиране и кметовете не знаят какво да вършат с тях. Това съобщи ген. Кирил Войнов, някогашен шеф на Националната противопожарна работа.
По думите му за язовир " Чотората " е имало слягане на стената, само че за нещастието в Бургаско би трябвало да се регистрират и климатичните промени.
Според Войнов случаят е станал поради огромното количество дъжд, който е паднал за доста малко време. Той разясни пред bTV, че язовир " Чотората " е бил цялостен на една трета. Според него не е допустимо от разрушаването на дигите да станат тези наводнения.
Припомняме, че притежателите на 7-те микроязовира, чиито насипи се скъсаха при проливния дъжд в Бургаска област, евентуално ще бъдат глобени, само че не е ясно каква е санкцията. Четири от седемте язовира са част от община Бургас, два са в община Камено, а един – в Айтос. Шест от язовирите са общински, а един е частен. И седемте язовира са каскадни, като не са включвани в листата с евентуално рискови язовири.
По-рано регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков изясни, че язовирите не са категоризирани като евентуално рискови, тъй като се намират в отдалечени региони и не съставляват директна заплаха за човешки живот. И Чолаков, и районният министър Николай Нанков признаха, че ДАМТН са отправили наставления към стопаните на някои от язовирите, само че тече досъдебно произвеждане, тъй като при някои от местата имало дерета и се открива дали са почиствани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР