Двама души от агитките на Левски Лукойл и Балкан Ботевград

...
Двама души от агитките на Левски Лукойл и Балкан Ботевград
Коментари Харесай

Наказаха двама заради сблъсъците на "Балкан" - "Левски Лукойл"

Двама души от агитките на " Левски Лукойл " и " Балкан " Ботевград са арестувани след конфликтите по трибуните в " Арена Ботевград " по време на реванша от 1/4-финалите в шампионата за Купата на България, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Те са санкционирани с по 1000 лева и получават едногодишна възбрана за навестяване на спортни мероприятия.

Става въпрос за " двама членове на противостоящите агитки – основатели на произтеклите стълкновения ", разкриват органите на реда. Те също по този начин прецизират, че домакините от " Балкан " не са " показали предпочитание за вътрешна полицейска защита на срещата ".
Рекордна санкция грози " Балкан " поради безредиците против " Левски Лукойл " (ВИДЕО) Едва 15 охранители са се грижили за сигурността в "Арена Ботевград "
Публикуваме известието на Окръжна дирекция на Министерство на вътрешните работи – София без редакторска интервенция:

" По решение на управлението на баскетболен клуб " Балкан " защитата на спортното оборудване и опазването на вътрешния ред бе поверено на 10 охранители от частна охранителна компания и 15 стюарди, назначени от отбора-домакин. След като от клуба не е проявено предпочитание за вътрешна полицейска защита на срещата, за застраховане на публичния ред на територията на град Ботевград и направленията на напредване на последователите на тимовете, по прелиминарен проект на ОДМВР - София са били включени 35 служители на реда от ОДМВР - София и в допълнение придадени 30 чиновници от дирекция " Жандармерия ".

Около 19.40 часа в спортната зала поражда всеобщо нарушение на публичния ред, последвано от сборичкване сред последователи на двата тима. Служителите на Министерство на вътрешните работи, ситуирани групирано към прилежащата територия на спортното оборудване, реагират незабавно и предотвратяват разрастването на тежки произшествия, застрашаващи здравето и живота на голям брой хора, както и причиняването на съществени материални вреди. Това постанова по необходимост, до привършване на срещата, защитата да бъде поета и осъществена от органите на Министерство на вътрешните работи.

След преодоляване на обстановката и възобновяване на публичния ред в залата, са снети свидетелски показания и осъществен обзор на видеозаписи. Установени са двама членове на противостоящите агитки – основатели на произтеклите стълкновения. След края на срещата мъжете са отведени в районно управление (на МВР) - Ботевград и арестувани със заповеди за период до 24 часа. За осъществените нарушавания са формирани административно-наказателни преписки надлежно по член 21, т.3 и член 21, т.6 от Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. Със заповеди за насилствена административна мярка от началника на районно управление (на МВР) - Ботевград, на двамата арестувани са наложени наказания в размер на 1000 лв. и възбрана за посещаване на спортни мероприятия за период от една година.
Нов пердах в Ботевград, полетяха бутилки и други предмети (ВИДЕО) Жандармерията потуши напрежението
Продължават дейностите по определяне и налагане на наказания и на други лица, съпричастни към осъществените нарушавания. ", се споделя в известието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР