Двама души, които са пили от отровената с пестициди вода

...
Двама души, които са пили от отровената с пестициди вода
Коментари Харесай

Отровена вода в Генерал Тошево, двама души са потърсили медицинска помощ

Двама души, които са пили от отровената с пестициди вода в Генерал Тошево, са признати в Спешното поделение на болничното заведение в Добрич. Те са получили кожни обриви, по-късно са изписани за домашно лекуване.

Окръжната прокуратура в Добрич е почнала досъдебно произвеждане против незнаен причинител поради отравянето на водата в квартал " Пастир " на Генерал Тошево.

От през вчерашния ден водата не е годна за пиянство и битова приложимост. Днес на място полиция, екипи на ВиК Добрич, Регионалната здравна ревизия и представители на Община Генерал Тошево ще правят взаимни дейности. Ще се вземат проби, които ще бъдат изследвани в лаборатория във Варна.

По случая се води следствие.

Към момента няма нищо притеснително. Прави се профилактика на водопреносната системата в квартал " Пастир " и ще се вземат следващи проби. Това сподели кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров, представен от " Фокус ".

По думите му, през вчерашния ден към 14.00 часа кметският наместник, пускайки водата в кметството, което се намира съвсем в центъра на квартала, е открил, че водата се пени и има мощна миризма. " Веднага е известено локалното ВиК сдружение, което е изолирало водопреносната мрежа на Генерал Тошево. Започнало е източване на системата, взети са проби, предизвестено е популацията да не употребява никаква вода.

" И сега се прави пречистване на системата. Вземат се следващи проби, популацията е известено още един път тази заран. Осигурена е водоноска, която всеки миг ще достави жителите на квартала с питейна вода ", изясни още кметът. По думите му все още няма мотив за суматоха и няма потърпевши хора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР