Двама души бяха убити и най-малко 15 са ранени днес

...
Двама души бяха убити и най-малко 15 са ранени днес
Коментари Харесай

Във Венецуела убиха съпрузи, опитали до освободят пътя за хуманитарна помощ

Двама души бяха убити и минимум 15 са ранени през днешния ден в конфликти сред венецуелската войска и стачкуващи в югоизточната част на Венецуела.
 Съединени американски щати възнамеряват огромна провокация на границата на Венецуела на следващия ден, съобщи Захарова  Концертен двубой сред Мадуро и Гуайдо, създателят на  Бразилия праща филантропична помощ на Венецуела, Мадуро решен да я спре
Протестиращите се пробваха да попречат на военните да блокират път, с цел да бъде възпрепятствано внасянето на филантропична помощ в страната, съобщи Франс прес, като се базира на неправителствената организация Капе Капе.

Жертвите са съпрузи. Те и ранените са от индианската общественост Пемон. До конфликтите се е стигнало в община Гран Сабана, покрай границата на Венецуела с Бразилия.

Същевременно бразилски боен аероплан, претрупан с хранителни артикули и други хранителни запаси, кацна през днешния ден във военновъздушната база Боа Виста в бразилския щат Рорайма. Щатът се намира на границата с Венецуела, затворена по разпореждане на венецуелския президент Николас Мадуро от през вчерашния ден.

Самолетът излетя от бразилската столица с 23 тона мляко на прахуляк и 500 комплекта артикули за оказване на първа помощ. Вчера различен аероплан докара в Боа Виста 51 тона ориз и захар.

Представители на американската Агенция за интернационално развиване участваха на кацането на самолета през днешния ден. Продуктите, докарани с него - общо 138 тона, ще бъдат складирани в базата до края на деня.

После те ще бъдат откарани в Паракаима, граничен град на 215 километра от Боа Виста. Оттам продуктите ще влязат във Венецуела с венецуелски камиони с венецуелски водачи, сподели представителят на бразилското президентство Отавио Рего Барос.

Същевременно холандският остров Кюрасао предизвести през днешния ден, че няма да разреши на филантропична помощ за Венецуела да напусне територията му без единодушието на управляващите в Каракас, съобщи Франс прес.

Островът се намира на към 60 километра от венецуелските крайбрежия. Самолет с 50 тона хранителни запаси и лекарства, пратен от венецуелците в Съединени американски щати, кацна през вчерашния ден там.

Венцуелският режим прекрати въздушните връзки с Кюрасао и разпореди затварянето на морската граница.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР