Двама души бяха убити, а десетки - ранени по време

...
Двама души бяха убити, а десетки - ранени по време
Коментари Харесай

Двама убити и десетки ранени на днешните избори в Турция

Двама души бяха убити, а десетки - ранени по време на днешния избирателен ден в Турция, която избира кой ще държи локалната власт в страната през идващите пет години, заяви Анадолската организация.

Двама членове на Партия на щастието бяха убити в Източна Турция, заяви водачът на ислямистката групировка Темел Карамоллаоглу. Той посочи, че убитите са доброволец, работещ в изборна секция, и наблюдаващ в източния окръг Малатия.

Според информация на Анадолската организация двамата са били убити след свада сред поддръжници на претенденти на разнообразни партии. По данни на организацията един човек е бил ранен при конфликта.

Лидерът на Партията на щастието сподели, че членовете на групировката му са били нападнати от родственик на претендент от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

Същевременно 21 души са били ранени в окръг Диарбекир, Югоизточна Турция, при сходни сбивания, заяви още турската организация, представена от Асошиейтед прес. В окръг Мардин в същата част на страната са потърпевши минимум девет души. Има 12 леко ранени и в окръг Шанлъурфа, на границата със Сирия.

Двама ранени има и в истанбулския квартал Кадъкьой. Те са потърпевши при сдърпване сред родственици на претенденти за постове в общината.

Приключи изборният ден в цяла Турция, откакто изборните секции по проект затвориха порти в 17 ч през днешния ден, оповестява електронното издание на турския в. "Миллиет ", представено от Българска телеграфна агенция.

С приключването на гласуването стартира преброяването на бюлетините за установяване на локалните органи на властта през идващите пет години.

Вотът през днешния ден е обсъждан като тест за известността на президента Реджеп Тайип Ердоган, който не е губил избори от изкачването си на власт през 2002 година, показва Асошиейтед прес. Силно показване на локалните избори на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) ще укрепи в допълнение превъзходството на Ердоган и контрола му над президентството, Народното събрание и локалната власт. Евентуална загуба на основни градове обаче може да е сигнал за намаляване на хватката на партията му над властта.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР