Двама души бяха арестувани в Китай за пробиване на дупка във Великата стена

...
Двама души бяха арестувани в Китай, след като използваха багер,
Коментари Харесай

Двама души бяха арестувани в Китай, след като използваха багер, за да разширят пролука във Великата стена в северната провинция Шанси.

Бюрото за културни реликви на Шанси, в публикация в социалните медии по-рано тази седмица, каза, че заподозрените – мъж и жена – са повредили емблематичната структура в страната Youyu безвъзвратно.

Полицията в Шанси беше уведомена за инцидента на 24 август и проследи следите, направени от машини, използвани за прокопаване на част от стената, за да се намерят заподозрените, съобщи вестник China Daily в понеделник.

Двойката, които са били наети да работят по строителен проект наблизо, признаха, че са използвали багера, за да направят пряк път в стената в опит да намалят времето за пътуване до работното им място, пише вестникът.

Изграждането на Великата стена, която е разделена на секции, които общо се простират на хиляди километри, започва за първи път през трети век пр.н.е. и продължава векове наред. Останките от структурата, построена от китайските императори за възпиране на чужди нашественици, са обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Засегнатият участък от Великата стена, на около шест часа път с кола западно от Пекин, датира от китайската династия Минг, която е продължила от 14-ти до 17-ти век.

Държавната телевизия CCTV каза, че заподозрените са причинили „необратими щети“ на стената от епохата на Минг, която беше описана като „относително непокътната“ секция със значителна изследователска стойност.

Изображенията на CCTV показаха последствията от сцената, където прашен път беше прорязан през дълъг, повдигнат участък от земята, който изглеждаше като останките от древната бариера.

China Daily каза, че заподозрените са „обвинени в унищожаване на културна реликва“.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР