Двама депутати от проруската партия Възраждане“ свалиха знамето на Украйна

...
Двама депутати от проруската партия Възраждане“ свалиха знамето на Украйна
Коментари Харесай

Трагикомичен случай. Възраждане свали за кратко украинското знаме от сградата на Столичната община

Двама депутати от проруската партия „ Възраждане “ смъкнаха знамето на Украйна от постройката на Столичната община (СО) в четвъртък. Това се случи макар наличието на полицията на място.

През април Столичният общински съвет (СОС) взе решение за издигането на украинското знаме паралелно до българското на постройката на кметството на улица „ Московска “. Съветът взе и един от площадите в София „ Героите на Украйна “ и различен - на съветския опозиционер Борис Немцов.

Действията на общинските съветници бяха в символ на съпричастие с нападната от Русия Украйна. Тяхното решение от регионалния шеф на София от „ ИТН “ Иван Кючуков , само че беше прегласувано със същия резултат.

В четвъртък двама депутати от „ Възраждане “ издигнаха вишка, с която, без да им се попречи от полицията, смъкнаха украинското знаме от постройката на общината. Малко по-късно във Фейбуск водачът на проруската партия Костадин Костадинов се похвали с акцията на своите съпартийци. Той разгласи, че ще върне знамето на украинския дипломат в София и предизвести столичния кмет Йорданка Фандъкова и „ вички останали “ да не поставят „ непознати флагове “.

„ Искам да предупредя публично госпожа Фандъкова и всички останали, които желаят да последват техния образец. Г-жо Фандъкова, не слагайте непознати флагове на постройката на българската Столична община. Ще бъдете подведена под отговорност за държавна измяна. Времето, в което вашето ръководство е реалност, изтича. Идва времето, в което ще управляваме ние българите “, сподели още Костадинов.

Председателят на Столичният общински съвет Георги Георгиев разгласи държанието на депутатите от „ Възраждане “ като „ безобразно “ и добави, че по случая към този момент има кореспонденция в 5-то РУП.

„ Установена е самоличността на причинителите. Това е свършено от служителите на реда тук пред постройката, на които, по техни думи, категорично е казано да не се месят, т.е. базирайки се на пълномощията си на народни представители е казано (от двамата депутати бел. ред.) да не им се пречи “, сподели още Георгиев и акцентира, че минути по-късно на постройката на общината е издигнато друго украинско знаме.

„ Не знам дали в актуалната история на Европа има толкоз трагикомичен случай “, разяснява ръководителят на СОС.

От началото на войната проруската „ Възраждане “ провежда и се включи в няколко, които се оповестиха за „ неутралитет “ на България по отношение на войната в Украйна. По време на тези събития симпатизанти на партията развяваха съветски флагове и скандираха името на съветския президент Владимир Путин.

В сряда симпатизанти на „ Възраждане “ и Костадинов попречиха на протестиращите с претенции за даване на военна помощ за Украйна да опаковат част от статуите в региона на паметника на Съветска войска, прочут като „ Монумент на окупационната алена войска “ (МОЧА), с украински и български флагове.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР