Двама депутати от БСП, която напусна парламента, са били на

...
Двама депутати от БСП, която напусна парламента, са били на
Коментари Харесай

Над 6000 лв. за двама депутати от БСП на ловно-рибарско изложение, ще си плащат сами

Двама депутати от Българска социалистическа партия, която напусна Народното събрание, са били на 5-дневна командировка за ревю за лов и лов на риба в Залцбург от 20 до 24 февруари. 
 Напусналите Народно събрание депутати от Българска социалистическа партия със заплата от 70 вместо 4400 лв.
Освен Иван Иванов и Йордан Младенов на ревюто са командировани и Александър Сабанов от " Обединени патриоти " и Бюрхан Абазов от Движение за права и свободи. 

Утвърдените разноски за Иванов от Българска социалистическа партия са 1382 лв. за самолетен билет, за хотел са отишли 1308 лв., а командировачните му са били 342 лв.. Общо сумата е малко над 3000 лв., заяви бТВ. 

60 лв. повече е получил Йордан Младенов, на който за утвърдени и разноски за превоз в страната. 

Двамата ще поемат персонално разноските за тези пътувания, увериха от Българска социалистическа партия. 

Самолетният билет на депутатът от " Обединени патриоти " – Александър Сабанов, е над 2000 лв.. За хотела му са платени 1635 лв., командировачните още веднъж са в същия порядък – към 300 лв.. Неговата командировка към този момент е регистрирана в Народното събрание, разходът е 4110 лв. за пътуването. Депутатът от Движение за права и свободи Бюрхан Абазов се приближава като изхарчена сума до сътрудниците си от Българска социалистическа партия. 

Общо изхарчената сума за командировката на четиримата депутати до Залцбург на Изложението за лов и лов на риба е 13 473 лв..

Преди ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева съобщи, че макар нареждането на водача Корнелия Нинова, 16 депутати от Българска социалистическа партия са взели пътни, а 19 - дневни командировъчни.

Според социалистите тези разноски са направени преди решението на Българска социалистическа партия да напусне Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР