Двама човека са загинали, а повече от 20 са ранените

...
Двама човека са загинали, а повече от 20 са ранените
Коментари Харесай

Смърт беляза мач в Мексико

Двама индивида са починали, а повече от 20 са ранените и откарани в болница след кървавото меле, което приключи мача от мексиканското състезание сред Керетаро и Атлас.

Насилието пламна в 63-та минута на мача сред Керетаро и Атлас на стадион Ла Корехидора в град Керетаро, столица на едноименния щат. Охранителите отвориха вратите на стадиона, с цел да разрешат на почитателите да избягат, само че някои продължиха да си разменят удари, принуждавайки играта да бъде спряна и играчите да отидат в съблекалнята. Разиграха се безредни подиуми с ръкопашни хватки, гневни ритници и юмруци. Монитор на VAR беше погубен по време на конфликтите, като в обществените медии бяха оповестени изображения, показващи засегнати почитатели, лежащи на земята.



Първоначално имаше опасения, че голям брой почитатели може да са убити, откакто съгласно някои информации се твърдеше за 17 починали. Но чиновниците от гражданска отбрана на щата Керетаро по-късно изясниха, че 22 души са били превозени в лечебни заведения, като двама са в сериозно положение.

Футболистите на двата тима съумяха да се приберат на тичешком в съблекалните, до момента в който защитата отвори вратите към терена, където фамилии с дребни деца можеха да бъдат видени да тичат на безвредно място.

След разразилото се кърваво меле сред последователите на Керетаро и Атлас, мексиканското състезание беше спряно до второ разпореждане.



Това принуди Мексиканската футболна федерация (FMF) да забрани наличието на гостуващи последователи. Новината бе оповестена от президента на федерацията Микел Ариола.

„ От през днешния ден почитателите няма да могат да вървят на противниковите игрища. Лигата ще разгласи публично тази мярка напълно скоро. Ще продължим да обсъждаме по какъв начин да спрем насилието. Надяваме се да бъдем оптимално ефикасни, ще използван и други наказания напълно скоро “, съобщи Ариола.

Мексиканската футболна федерация към момента обмислякога да възобнови шампионата, откакто го спря за прочут интервал от време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР