Двама бургазлии - на 41 и 54 години са задържани

...
Двама бургазлии - на 41 и 54 години са задържани
Коментари Харесай

Арестуваха двама бургазлии за палеж

Двама бургазлии - на 41 и 54 години са арестувани за период от 24 часа вследствие на полицейските дейности на чиновници от отдел „ Криминална полиция при ОД на МВР-Бургас и Районно управление-Поморие по повод палежа на товарен автомобил „ Ивеко ”, с бургаска регистрация, сбъднат към 04.30 часа на 26 юли в Поморие.
 ОД на МВР-Бургас
Констатирано е, че товарния автомобил - благосъстоятелност на 48 годишен помориец,  е бил паркиран по време на случая на поморийската улица „ Георги Кондолов ” пред дом №6. Зад него се намирали други два леки автомобила, благосъстоятелност на помориеца.

И трите коли били залети със запалителна течност, к ато само бързите дейности на поморийските огнеборци лимитирали огъня до предната повърхнина на товарния автомобил без да бъде обиден мотора, нанасяйки само материални вреди.

При осъществения оглед е открита и конфискувана разтопена пластмасова бутилка със следи от петролен артикул. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

В резултат на подхванатите оперативно-издирвателни дейности е открита самоличността на двама мъже, съпричастни към осъществения палеж. Установено е, че 41 годишния бургазлия е директен причинител на действието , а втория 54 годишен мъж карал автомобила,с който двамата се придвижили до Поморие - Опел " Астра ”, с бургаска регистрация.

Към момента 54 годишния мъж е очевидец по формираното досъдебно произвеждане, а по отношение на 24-годишния бургазлия са повдигнати обвинявания и периода на задържането му под стража е продължен с прокурорско разпореждане до 72 часа.
 ОД на МВР-Бургас
След задържането на 41 годишния причинител, осъществено със съдействието на чиновници от Специализираните полицейски сили към ОД на Министерство на вътрешните работи, в населяваната от него квартира, ситуирана на ул. „ Княз Борис I ” , са открити и конфискувани облекла и обувки със следи от запалителна течност, огромна сума пари, бокс и законно притежаван револвер.

Причините за осъществения палеж, както и цената на нанесените вреди са в развой на изясняване. Работата по случая продължава под директното управление и наблюдаване на Бургаска районна прокуратура.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР