Двама будни граждани от Хасково се заеха да помогнат на

...
Двама будни граждани от Хасково се заеха да помогнат на
Коментари Харесай

Будни граждани помагат на бездомен

Двама будни жители от Хасково се заеха да оказват помощ на скитник, който най-малко от седмица спи на спирка на градския превоз в Хасково. Мъжът е с брада и с изчезнали предни зъби и от повече от седмица спи в студа увит със наследник юрган на спирката на рейсовете до Малкия бизнесцентър - против Зеленчуков пазар на бул. " България ". Мъжът е на забележима възраст към 50 години. " Той ни сподели, че е скитник и това е неговия живот, само че никой не заслужава такава орис ", изясни Николай Галончев. Той и приятелката му Татяна Димитрова няколко пъти носили и храна и топли питиета на индивидът. Той идва всяка вечер на спирката към 22 часа поставя си възглавницата и се пробва да спи в студа

Димитрова даже написала пост във фейсбук: " ТОВА Е ЧОВЕК! ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК! ТОЙ ВСЯКА ВЕЧЕР „ СПИ ” НА ТАЗИ СПИРКА! ПРИ МИНУСОВИ ТЕМПЕРАТУРИ! ПРИ НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ! НАБЛЮДАВАЛА СЪМ Гражданско отделение СУТРИН КАТО съдебна експертиза,НАСПИ ”, КАК ПРИЛЕЖНО СГЪВА „ ЗАВИВКАТА ” СИ И ИМПРОВИЗИРАНАТА ВЪЗГЛАВНИЧКА, ПРИБИРА ГИ В ТОРБИ И ТРЪГВА....МОЛЯ, АКО НЯКОЙ ИМА ПРЕДСТАВА КАК И КЪДЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАСТАНЕН (ПРИЮТЕН) ЧОВЕЧЕЦА, НЕКА КАЖЕ! "

Така звучи апелът и за помощ, като припомняме, че писането с основни букви във Facebook е знак на кряскане.

От редакцията на вестник " Марица " алармирахме незабавно, за случая общината и Директорът на Регионална дирекция обществено подкрепяне Хасково Стефан Манахилов. Манахилов даде обещание да изпрати екип от обществени служащи да намерят индивида, да ревизират статуса му и да го настанят вероятно в жилището за бездомни, намиращо се в публичната баня, до родилното поделение на МБАЛ Хасково.

Ще продължим да следим, какво се случва с бездомникът от спирката на пазара.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР