Двама британци от ДАЕШ (Ислямска държава), обвинени в обезглавяването на

...
Двама британци от ДАЕШ (Ислямска държава), обвинени в обезглавяването на
Коментари Харесай

САЩ задържаха двама британски джихадисти от ДАЕШ, свързани с обезглавяване на западняци

Двама британци от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), упрекнати в обезглавяването на заложници от западни страни, които са арестувани в Североизточна Сирия, са в ръцете на Съединени американски щати , откакто Турция стартира атака против кюрдите в района , написа " Гардиън ".

Алекзанда Коти и Ел Шафи Елшейх, членове на английска група от джихадисти от ДАЕШ, известна като " Бийтълс " , са измежду екстремисти, които са в развой на предаване на американците.

Американски представители срещнаха медиите с извършената интервенция по задържане. Първи за дейностите заяви вестник " Вашингтон пост ". Затворниците преди този момент бяха държани от сирийските кюрди и се очакваше да бъдат предадени на прилежащ Ирак.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че са задържали джихадисти от ДАЕШ. Той разясни, че е разговарял с премиера на Англия Борис Джонсън по въпроса със пандизчиите от ДАЕШ. Не е ясно какъв брой пандизчии ще бъдат трансферирани.

От английското външно министерство отхвърлят коментар.

Двамата британци са центъра на правосъдна борба в Лондон , водена от майката на Елшейх, която се обърна към Върховния съд в английската столица, с цел да спре изгонването му в Съединени американски щати и да попречи на английското държавно управление да показа информация на Съединени американски щати, в случай че не се изключи смъртно наказване. Чака се решение на съда.

Двамата са от групата " Бийтълс ". Единият от четиримата в групата беше погубен през 2015 година, до момента в който другият е в турски затвор.

Тръмп удостовери, че при положение кюрдите или Турция изгубят надзор, Съединени американски щати са задържали двама джихадисти от ДАЕШ , свързани с обезглавяване в Сирия, познати като " Бийтълс ". Той разясни, че ще бъдат изведени от Сирия и ще бъдат арестувани на загадка локация, следена от Съединени американски щати.

Президентът на Съединени американски щати неведнъж разгласи, че не желае Вашингтон да задържа членове на групировката и прикани европейските страни да арестуват жителите си, които членуват в ДАЕШ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР