Двама британски туристи починаха от "легионерска болест" след престой в

...
Двама британски туристи починаха от "легионерска болест" след престой в
Коментари Харесай

Още един британец, лепнал страшна болест в Слънчев бряг, умря в мъки СНИМКА

Двама английски туристи починаха от "легионерска болест " след престой в хотел в България, съобщaва "Мирър ". Смята се, че други двама британци, резервирали стаи в същия 3-звезден хотел в Слънчев бряг, също се заразили от инфекцията, само че се възвръщат.

75-годишният Брайън Тейлър, чиято 84-годишна брачна половинка Нанси е с деменция, е последната жертва. Семейството му заяви, че той бил в "бойна форма " преди да замине за седмица на 10 юни.

След завръщането си в Хъдърсфилд той се оплакал от признаци, сходни на грипно заболяване. На 21 юни е превозен в интензивното поделение в болничното заведение в Халифакс "Калдърдейл Роял ", където умрял на 17 юли.


Както БЛИЦ към този момент осведоми, първата жертва е 43-годишният Джон Кауън от Хамилтън, Ланаркшър (Шотландия) . Той болен в България и умрял на 19 юни от септичен потрес седмица след завръщането си у дома.

Други двама британци, болни съществено, се възвръщат сега.

Адвокат на семейство Тейлър съобщи: "Много е обезпокоително, че и други посетители на хотела са с зараза. Говорител на туристическата компания Jet2Holidays съобщи: "За страдание ние удостоверяваме, че двама клиенти починаха. Двама самостоятелни експерти взеха проби от хотела и акредитирана лаборатория организира тестванията за заразяване. Резултатите бяха негативни, само че ние преместихме всичките си клиенти в други хотели ".

За регистрирани случаи на легионерска болест у нас предизвести още през юли шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев, който предложи да се обърне съществено внимание на болестта.

"Имаме сведения за редки случаи на чужденци с легионерска болест в някои хотели на нашето Черноморие. За това поучавам да се вземат нужните ограничения, които са предписани от шефовете на РЗИ за надзор на заболяването, която е във водопроводната система ", съобщи проф. Кантарджиев.

"Ето за какво, когато отидем на хотел и употребяваме стаи, които от дълго време не са употребени, би трябвало първо да източим водата в банята и чак тогава да се къпем. Важно е да не присъстваме, когато водата се източва, да бъде включена вентилацията, тъй като легионерската болест е пневмония, която се предава от аерозол при къпане в хотелска баня ", изясни специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР