Двама братя мюсюлмани от Шри Ланка са изиграли ключова роля

...
Двама братя мюсюлмани от Шри Ланка са изиграли ключова роля
Коментари Харесай

Двама братя ислямисти от заможно семейство са били в основата на атентатите в Шри Ланка

Двама братя мюсюлмани от Шри Ланка са изиграли основна роля в атентатите, лишили в неделя живота на над 320 души в островната страна, научи през днешния ден Франс прес от осведомени с следствието източници.

Атентатите в три първокласни хотела и три църкви по време на великденска работа, бяха осъществени от камикадзета, в това число двамата братя. Властите приписват кървавата баня на локалното ислямистко придвижване " Таухид джамаат ", което не е поело отговорност за действието.

Двамата братя, които са на възраст сред 20 и 30 години, са синове на богат търговец на подправки. Според полицията тези мъже, чиито имена не се разкриват, са управлявали фамилна " терористична клетка " и са играли основна роля в " Таухид джамаат ".

Разследващите обаче не знаят още дали офанзивите са дело единствено на тази " клетка ", или на обособени, само че координирани екипи. Не се знае и дали двамата братя са били в контакт с другите камикадзета.

В събота те са наели по една стая в първокласните хотели " Синамън гранд " и " Шангри-ла " в столицата Коломбо. На идната заран са се взривили съвсем едновременно в салоните, където се сервира закуската.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР