Двама братя, излежаващи присъди за наркотици в Бургаския затвор, са

...
Двама братя, излежаващи присъди за наркотици в Бургаския затвор, са
Коментари Харесай

Нарковойна зад решетките, смазали от бой Маратонката

Двама братя, излежаващи присъди за опиати в Бургаския затвор, са пребили свиреп собствен съперник в една от тоалетните на пандиза. Случаят е от преди 2 години, само че стана прочут едвам преди дни, когато в Бургаския областен съд беше прегледана молбата за предварително освобождение на един от участниците в мелето – Мартин Бабамов, по прякор Бабана.

Сливналията продължава да излежава 2-годишна присъда за произвеждане за разпространяване на синтетична дрога, като от нея му остават още 4 месеца. По време на делото арбитър Даниел Марков попита пандизчията за какво е бил изолиран за 14 дни в наказателна килия. Санкцията е наложена от началника на зандана Бранимир Мангъров поради побоя над различен известен сливенски „ готвач “ Красимир Станков, по прякор Маратонката.

„ Беше при самоотбрана! Съдът анулира наказването “, оправда се Бабамов.

Проверка на Флагман.бг сподели, че следствието по случая е спряно поради изненадващата гибел на Маратонката. Той умира от солиден инфаркт през август 2016 година Тогава Маратонката е пуснат на независимост, с цел да отиде на лекуване в София след недоволства от високо кръвно и мощно главоболие. Той умира безусловно на път за болничното заведение.

Вече на независимост е и другият участник в мелето – братът на Бабана, който участва в залата по време на делото.

Самият Мартин разгласи, че в случай че бъде освободен, повече няма да допре дрога и възнамерява да си изкарва прехраната с почтен труд – като таксиметров водач.

„ Мога да карам, да си отворя някакво магазинче за облекла. Разбирам и от ремонт на компютри. Мога да си отворя и някакъв сервиз, само че мисля като изляза на независимост да карам такси. Смятам, че ще се оправя “, сподели Бабамов.

И прокуратурата, и началникът на пандиза обаче се опълчиха на настояването за предварително освобождение на сливенския наркоготвач. Бабамов не бил дал задоволително доказателства, че се е поправил, също така рискът от рецидив при него към момента бил висок.

Уважаваният магистрат Даниел Марков се съобрази с претекстовете им и остави зад решетките Бабана, който обаче може да апелира решението пред идната инстанция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР