Двама братя близнаци бяха задържани в Ню Йорк, след като

...
Двама братя близнаци бяха задържани в Ню Йорк, след като
Коментари Харесай

Братя близнаци са арестувани в Ню Йорк с 15 кг експлозиви

Двама братя близнаци бяха арестувани в Ню Йорк, откакто полицията откри в жилището им 15 кг взривни субстанции. Кметът на града Бил де Блазио съобщи, че карцерът евентуално е избавил доста животи.

Според федералната прокуратура на Манхатън вниманието на проверяващите било привлечено от единия брат, 27-годишния преподавател Кристиан Торо, след сигнал за бомба в неговото учебно заведение през декември.

В края на януари той напуснал учебното заведение, а брат му Тейлър Торо взел служебния му преносим компютър, собственост  на учебното заведение, в който следствието разкрило указания за произвеждане на експлозиви.

Пред нюйоркската полиция и ФБР минимум двама възпитаници признали, че Кристиан Торо им платил, с цел да съхраняват прахообразно взривно вещество от фойерверки.

Вчера полицията е претърсила жилището на двамата братя в Бронкс. Досега двамата не са били познати на полицията.

Освен 15-те кг взривни субстанции е открит и бележник на Тайлър Торо, в които записал евентуални закани като „ На пълнолуние дребните ще познаят терора “.

Полицията към този момент не оповестява повече детайлности за арестите, нито за вероятните претекстове на братята. Те могат да получат присъди до 10 години за незаконно произвеждане на експлозиви.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР