Двама братя близнаци бяха арестувани в Ню Йорк, след като

...
Двама братя близнаци бяха арестувани в Ню Йорк, след като
Коментари Харесай

Братя близнаци арестувани с 15 кг експлозиви в Ню Йорк

Двама братя близнаци бяха задържани в Ню Йорк, откакто полицията е намерила към 15 кг взривни субстанции в жилището им, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Според федералната прокуратура на Манхатън следователите са обърнали внимание на единия брат, 27-годишния учител Кристиан Торо, откакто в гимназията му в нюйоркския квартал Харлем е бил изпратен сигнал за бомба през декември.
 
В края на януари учителят напуснал, а брат му Тайлър Торо върнал в учебното заведение служебния му преносим компютър, в който били открити указания за направа на взривни устройства, съобщи Българска телеграфна агенция.

След следствие на нюйоркската полиция и ФБР минимум двама възпитаници декларирали, че Кристиан Торо им плащал по 50 $ на час, с цел да складират барут, извлечен от фойерверки.
 
В четвъртък полицията е претърсила жилището на двамата братя в нюйоркския квартал Бронкс. Там били открити към 15 кг субстанции, които може да се употребяват за изработката на бомба като калиева селитра, барут и железни топчета. Намерен е и бележник на Тайлър Торо с евентуални заплашителни фрази като " Като пристигна пълнолунието, дребните ще познаят терора " и позовавания на " Операция Светкавица ". Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи, че не е имало непосредствена опасност, само че добави, че следствието " евентуално е избавило доста животи ".

Двамата братя са упрекнати от федерален съд в Манхатън в противозаконна направа на разрушително устройство. Ако бъдат открити за отговорни, може да бъдат наказани на до 10 години затвор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР